Samenwonen, de één stelt het zo lang mogelijk uit de ander trekt direct met elkaar in zodra ze afgestudeerd zijn. Samenwonen is voor de meeste mensen spannend of toch iets waarbij je even moet aftasten. Dat je het gezellig hebt samen dat is duidelijk maar wanneer je dan toch echt besluit te gaan samenwonen dan betekent dit dat je elkaar 24/7, op elkaars ‘lip’ zit. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen dit toch nog even uitstellen, ook omdat ze bang zijn dat wanneer dit fout gaat de relatie ook voorbij zal zijn.
Op zoek naar een huis
Het belangrijkste bij samenwonen is natuurlijk dat je een woning hebt, hiervoor zal je op ‘woningjacht’ moeten. Dit klinkt makkelijker dan dat het is, je zult echt woning moeten vinden die bij jou past en die dan ook maar beschikbaar of überhaupt bereikbaar is voor jullie. Tevens kan jou droomhuis natuurlijk niks gevonden worden door degene waarmee je gaat samenwonen. Je zal iets moeten vinden waarbij jullie beiden het gevoel hebben dat dit het huis is waarin je de komende jaren wilt doorbrengen. Ten tweede moet je natuurlijk gaan besluiten of je het huis wilt kopen of huren, dit kan afhangen van meerdere factoren. Zo moet je zeker weten of je de komende jaren ook daadwerkelijk in de buurt blijft werken of dat de kans reëel is dan je na twee jaar weer weg moet voor je baan, dan is huren natuurlijk het meest gunstig.
Klussen
Wanneer je eenmaal een huis gevonden hebt zal je deze nog volledig moeten inrichten of nog meer naar wens maken door middel van wat klus werk. Schaf bijvoorbeeld een nivelleersysteem tegels aan voor een nieuwe tegelvloer in je toekomstige huis. Met dit systeem kan je het eenvoudig zelf doen wat je dan ook weer geld bespaard omdat je niemand hoeft in te huren. Verder moet je op meubeljacht om het huis natuurlijk aan te kleden naar jouw wensen.